Young Living - essential oils

Young Living is een bedrijf wat etherische oliën maakt. En deze oliën hebben ieder een bijzondere werking.

De essentiële oliën hebben een bijzondere werking op het lichaam en op de psyche via het reukorgaan. Het positieve effect van een behandeling met geuren heeft voor een groot deel te maken met aangename geurherinneringen. Dat geuren direct een herinnering of een emotie kunnen oproepen, komt doordat de moleculen van reukstoffen, zoals etherische oliën, zenuwimpulsen veroorzaken. Die impulsen verbinden zich in het limbische systeem met emoties, herinneringen en reacties van het hormonale systeem. Naast de invloed op het limbisch systeem zijn geuren, en dus ook etherische oliën, in staat stoffen vrij te maken in de hersenen zoals endorfine en encefaline. Deze chemische boodschappers zijn stoffen die ons welbevinden gunstig beïnvloeden en helpen bij het behandelen van angsten en depressies. Encefaline zijn zelfs krachtiger dan morfine in pijnbestrijding. De meest effectieve methode om dit gunstige effect van oliën te gebruiken is via massage. Want door wrijving worden gevoelszenuwen gestimuleerd die neuronen prikkelen die weer encefaline vrijmaken. Deze etherische oliën van Young Living dringen door tot diep in de huid en spieren. Zij zorgen daardoor voor een langdurig effect van de massage.

 

PanAway

Invloed bij gebruik in de massage: PanAway zorgt voor vermindering van ontsteking en pijn. Doordat het extra zuurstof brengt in het gebied van het beschadigde weefsel versnelt het genezingsproces. De olie wordt ingezet bij verschillende soorten ongemakken aan botten en spieren. Deze olie ondersteunt en verlicht spieren, botten en het zenuwstelsel. En helpt mee aan een betere doorbloeding.

Invloed olie in de diffuser: Werkt verkwikkend en verkoelend. Bevordert welzijn en genezing.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: PanAway helpt bij het loslaten van negatieve emoties en energieën. Vooral goed in te zetten wanneer lichaam en geest uitgeput zijn en een burn out op de loer ligt. Deze olieblend kan ook helpen wanneer je bang bent voor je eigen emoties of deze niet durft te uiten.

Copaiba

Invloed olie tijdens massage: Ondersteuning voor het hart, bloedvaten, luchtwegen en zenuwstelsel, spieren en botten, emotionele balans en de huid.

Invloed olie in de diffuser: Werkt opwekkend en ontspannend.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: Copaiba word al heel lang gebruikt voor bloedingen en voor in- en uitwendige wonden. Dit is spiritueel ook erg belangrijk. Als we ons vasthouden aan emotionele wonden die ons niet langer dienen, dan projecteren we een slachtoffer in ons onderbewustzijn. Dit leidt tot innerlijke conflicten en angst en haalt ons weg van ons ware doel en onze verbinding met het goddelijke. Copaiba stelt ons in staat om onze wonden te zien en biedt hulp met emotionele opheldering terwijl het bescherming geeft. Voor degenen die stress en angst ervaren op het werk of thuis, biedt Copaiba veiligheid en aarding. Het helpt ons met het “in het hier en nu” te blijven, in plaats van in het verleden te blijven hangen of teveel bezig zijn met de toekomst.

Peppermint

Invloed tijdens de massage: Ontstekingsremmend, ontsmettend, antiviraal, anti parasieten, antibacterieel, galblaas en spijsvertering stimulerend, pijnstillend, krampstillend. De olie heeft invloed op de maag, darmen, spieren, botten, luchtwegen, het zenuwstelsel en de huid.

Invloed olie in de diffuser: De geur is fris, intens en koel. Het versterkt de hersenen en bevordert het heldere denken, het geheugen en verfrist de geest. Het werkt goed bij gebrek aan concentratie, geestelijke vermoeidheid, nekpijn van psychische aard en een zwak geheugen. De olie heeft een kalmerende werking als men geestelijk of intellectueel uitgeput is. Diffuse deze olie in de studeerkamer of op plaatsen waar werk wordt verricht. Peppermint zuivert de omgeving van onrust en spanningen en heeft een kalmerende invloed op geestelijke uitputting. Het verfrist het denkvermogen, verheldert de gedachten en herstelt het mentaal evenwicht.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied; De werking op het mentale is essentieel, snel en krachtig. Het versterkt het zenuwstelsel van diegene, die vaak verdrietig, angstig, moe en terneergeslagen is door de ergernissen van het leven. Het stimuleert en zorgt voor een beetje vreugde, wat het lichaam helpt om pijn te verdragen en beproevingen beter te doorstaan. De olie kan het spirituele lichaam reinigen en verhoogt de afstemming met de ziel, zodat het intuïtieve bewustzijn toeneemt. Dit is een goede olie als er weerstand of angst is tegen het leren van een nieuw onderwerp of in een nieuwe richting te bewegen. Het koelt en kalmeert de geest en elimineert de angst voor het onbekende. Het stelt je in staat om je aan te passen aan de omstandigheden en geeft de mogelijkheid om de juiste koers te houden in moeilijke situaties. De olie werkt op het ego en minderwaardigheidsgevoelens te overwinnen.

Lavender

Invloed olie tijdens massage: Ondersteunt het hart, de zenuwen, vaten en huid. Kalmeert, ontspant en vermoeid.

Invloed olie in de diffuser: Kalmerend, ontspannend en balancerend. Vermindert en verzacht woede en frustratie.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: Bevordert het bewustzijn en geeft duidelijkheid. Bevordert gezondheid, liefde, vrede, een gevoel van welzijn. Rustgevend, verfrissend voor de geest, tegen geestelijke uitputting, je slaapt beter, harmoniserend voor de hersenhelften. Een heerlijk ontspannende en rustgevende olie voor iedereen met spanningen, stress, verdriet of andere heftige emoties. Schenkt liefde en tederheid en beschermt tegen negativiteit. Stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. Met Lavender kan men een diepere meditatie bereiken en maakt het gemakkelijker om onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Diffuse de olie om ruimtes van negatieve energieën te zuiveren. Kan ook goed gebruikt worden in ruimten waar therapieën gegeven worden. Het effect van Lavender is balancerend en kalmerend bij onbeheerste emoties. Het verwijdert besluiteloosheid en emotionele conflicten en helpt om de gevoelens onder bewuste controle te brengen. Het brengt een gevoel van rationaliteit aan bij de bewuste geest. Door Lavender ontwaak je jouw ware spirituele essentie. Geleidelijk lijnt en integreert het al jouw fysieke en subtiele aspecten uit. Door het verbeterde uitlijnen, worden energetische blokkades losgelaten, levensenergie beweegt zich vrijer en elk deel van je wezen wordt meer open voor de invloed van de geest.

Stress Away

De naam is perfect en zegt alles. Deze olieblend is speciaal ontwikkeld om je te ondersteunen bij stress en spanning in het dagelijkse leven. De olie is te gebruiken voor elke vorm van stress, ook bij bijvoorbeeld vermoeidheid, irritatie of moeite met slapen. 

Invloed tijdens de massage: Beïnvloedt het zenuwstelsel en emotionele balans. De stress away olie heeft een diepe werking op het stressniveau. Als deze erg hoog is, zal die door middel van deze olie aanzienlijk verlagen. 

Invloed olie in de diffuser: Werkt geruststellend en ontspannend. 

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied; Stress Away ondersteunt je om spanningen en mentale blokkades te verlichten. Ook bij vermoeidheid, irritatie of slaapstoornissen kan stress away een verlichting geven. Ontspant de geest, zodat er stress-vrij een dag of nacht kan worden doorstaan. Geeft ruimte voor verlichting en staat open voor de innerlijke rust van de mens.

Purification

Invloed tijdens de massage: Als je last hebt van vastzittende negatieve emoties?  Dan kunnen we het best de purification gebruiken tijdens de massage. Deze helpt om bijvoorbeeld opgekropte woede, niet verwerkte verdriet, angst of spanning te verlichten. De purification helpt het zelfherstellend vermogen om deze negatieve emoties te verbannen.

Invloed in de diffuser: de purification helpt om een ruimte te reinigen van negatieve energieën en emoties. Hangt er een bepaalde spanning of emotie in huis? Met de purification in de diffuser is deze snel niet meer voelbaar en is de ruimte weer voelbaar fijn. Ook helpt de purification om het huis op te frissen. Een snelle en effectieve manier om een ruimte te reinigen en weer fris te laten voelen.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: Doordat de negatieve emoties geen plek krijgen staat je geest open voor positiviteit uit het universum. Je zult bij gebruik van deze olie merken dat er veranderingen mogelijk zijn. Er zullen zich nieuwe kansen voordoen of oude blokkades zullen verholpen worden. De geest staat open voor vernieuwing en verbetering.

R.C.

Invloed tijdens de massage: Deze samengestelde olie geeft een ondersteunende werking aan de luchtwegen. Geeft meer lucht en energie. Hij helpt om op een natuurlijke manier de weerstand te verbeteren. Door de krachtige samenstelling van spar, cedar en eucalyptus geeft deze olie frisse moed en motiveert tot een actiever bestaan.

Invloed olie in de diffuser: De olie werkt opwekkend en energiek als hij in de diffuser wordt gebruikt. 

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: Heb je moeite om jezelf uit te drukken? R.C. helpt je hierbij! Het helpt om verstoppingen in de longen los te laten. Hierdoor zal je weer vreugde voelen en meer lucht krijgen. R.C. zorgt voor een betere zuurstofuitwisseling. Hierdoor kun je blokkades loslaten. De olie biedt verlichting wanneer je last hebt van diep verdriet of rouw vasthoudt. Help jezelf met deze olie om de pijn te verzachten en te zorgen dat je jezelf niet 'verstikt' in verdriet.

DiGize

Invloed tijdens de massage: DiGize heeft invloed op de spijsvertering. Als u last heeft van verstoppingen of onrustige darmen is de DiGize een hele fijne olie om in te zetten tijdens de massage. Raadzaam is om deze olie te combineren met een buikmassage.

Invloed olie in de diffuser: De olie werkt stimulerend en opwekkend. DiGize is een melange van dragon, gember, pepermunt, jeneverbes, citroengras, anijs, venkel en patchouli. De melange heeft een kruidige, exotische geur. Verstuif in huis, op kantoor of in de auto om te genieten van de kalmerende geur.  

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: DiGize kan diegenen helpen die wat gedesillusioneerd zijn of een gebrek aan medeleven of hoop hebben. Overtuigingen van het verleden worden veelal vastgezet in de maag, dikke darm en dunne darm meridianen. DiGize helpt om deze overtuigingen los te laten. Ons ‘onderbuikgevoel’ wordt hersteld.

Frankincense

Invloed tijdens de massage: Deze olie geeft emotionele balans,  verzorgt de huid en draagt bij aan je immuunsysteem en zenuwstelsel. Gebruik het bij gespannenheid, nervositeit, overmatige opwinding, gebrek aan concentratie, angsten, behoefte aan ordening en rust in het hoofd en nachtmerries.

Invloed olie in de diffuser: Verheffend, opwekkend en zorgt voor balans. De olie heeft een zoete, frisse, fruitige, warme, houtachtige geur dat stimulerend en opwekkend is voor de geest.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: Frankincense olie is al meer dan 5000 jaar gebruikt voor het “wakker” maken van ons spirituele bewustzijn en de verbinding met onze geest. Het zal ons helpen met het loslaten van gedeelte van ons ego, die ons tegenhouden in verbinding met onze ziel. Ook kan hij helpen om gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid los te laten. De olie verdiept de ademhaling en heeft een weldadig effect op lichaam en geest. Het werkt aardend en brengt balans, geeft innerlijke kracht en zelfverzekerdheid, stimuleert psychologische en spirituele verdieping (meditatie), schept een gevoel van verbondenheid, brengt onze individualiteit en authenticiteit naar buiten en helpt bij het loslaten van gebeurtenissen in het verleden. Gebruik de olie tijdens meditatie om verbinding te maken met de geest en geconcentreerd te blijven.

Lemon

Invloed tijdens de massage: Deze frisse olie heeft het vermogen om gifstoffen te verwijderen uit elk deel van het lichaam. Lemon helpt mee aan een betere spijsvertering, sterker immuunsysteem en luchtwegenstelsel. Daarnaast is het een krachtige bron van vitamine C, de belangrijkste vitamine voor een beter weerstand. De citrusoliën in deze samengestelde olie kan lichtgevoeligheid veroorzaken en wordt afgeraden te gebruiken bij blootstelling aan de zon. 

Invloed olie in de diffuser: Het werkt opwekkend voor lichaam en geest en verbetert de concentratie. Tevens reinigt het de ruimte en geeft een aangename frisse geur.

Invloed olie op mentaal spiritueel gebied: Door reiniging van het spirituele lichaam, evenals de lever en de nieren, zal het patronen loslaten en het hartcentrum openen. Vooral de lever waar angst en boosheid achterblijft, verstopt achter de daadwerkelijke fysieke gifstoffen. Het resultaat is vreugde en hoop met een heldere gedachte.